i am back   Leave a comment


sunyi dan kembali

kembali dengan senyuman

Advertisements

Posted August 4, 2014 by khazwani in PENA

Malam   Leave a comment


Pejamkan mata,
Aku pejam

Sangat kosong, kosong yang gelab,
Geseran angin celahi bilah kipas,
Dan siulan yang sayup jauh berbisik,
Mula ciptanya lamunan

Tapi

Tiada satu lakonan terpacul

Aku sunyi

Sangat sunyi

Posted February 21, 2013 by khazwani in PENA

parut   Leave a comment


biar aku diam,

mendapkan segala rasa,

moga parut itu menjadi ukiran senyum…

Posted October 30, 2012 by khazwani in PENA

.   Leave a comment



senyap, hilang dan pergi,

tanpa tinggal sebarang kata,

seperti karangan tanpa NOKTAH

Posted September 17, 2012 by khazwani in PENA

hati   Leave a comment


hati tak akan menipu

dan tidak cuba menipu

kerna itu,

aku simpan kekal disitu

Posted September 14, 2012 by khazwani in PENA

suara   Leave a comment


gegendang merintih

mana perginya si pembisik

semakin sunyi tanpa bunyi

Posted August 28, 2012 by khazwani in PENA

oh raya si kodie   Leave a comment


Aku kembali menulis…. Kembali dengan penuh untuk aku coret dan comfirm berepisod tulisan aku kali ini

Raya dah kembali dan ramadhan pastinya dah berlalu…. Hari ini dah raya ke 9, dan aku raya ke 4 lagi dah kembali bekerja

Raya tahun ini meriah sebab semua adik beradik balik, mak dan ayah la orang paling gembira semua cucu-cucu dan anak menantu balik. Ye la bukan senang nak kumpul semua orang ni, dua tahun sekali je ni, tu pun kalau abang aku yang kerja kat Qatar balik sini

Macam biasa menu wajib rumah, soto nasi, satey dan lodey. Sampai sepupu aku datang rumah aku just nak makan soto mak aku masak. Tapi tahun ini lain sikit, sepupu aku cakap soto tahun ni kureng sikit, selalu makan tambah banyak kali, tapi kali ini sekali je. Aku cakap “memang lain la, kali ni bukan cik niah yang masak, kak wana yang masak tu yang lain sikit. Kak wana tak reti baca-baca ayat untuk masak sup ni….hihihihi”

Tapi bagi aku tahun ini lain sekali, aku tak rasa balik kampung, tak rasa kesesakkan dan tak rasa mencari tiket bas. Yang paling aku rasa tak best bila kekawan opis tanya “ko raya balik mana?”. Dan satu lagi, “ko beraya macam mane, ade lemang tak, meriam ke ape ke….?”. Aku ini kampung kat bandar, semua tu tak de, lemang dan ketupat pun tak de, sebab family aku tak buat tu semua

Apa-apa pun raya tetap raya…walaupun otak aku serabut tapi still mampu membuat orang lain tersenyum.

 

Salam Aidilfitri, Maaf Zahir Dan Batin

20120827-195643.jpg

Posted August 27, 2012 by khazwani in BLOG / NEWS

Tagged with

%d bloggers like this: